Mijn naam is Kitty Niederer

Ik ben afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Maastricht als Gezondheidswetenschapper, afstudeerrichting Geestelijke Gezondheidkunde (GGK). Daarna ben ik de psychotherapieopleiding gaan volgen.
Na mijn afstuderen heb ik gedurende 10 jaar bij de RIAGG Sittard en de RIAGG Midden-Limburg gewerkt bij de afdeling Sociale Psychiatrie. Daarna heb ik bij de RIAGG te Heerlen gewerkt bij de afdeling psychotherapie. In deze periode heb ik ook gewerkt binnen het zorgprogramma Sexueel Geweld, waar vrouwen met misbruik-ervaringen in het verleden, behandeld werden.

Vanaf 2000 ben ik werkzaam in mijn eigen praktijk, eerst 12 jaar in Neerbeek. Sinds 1-4-2012 ben ik gevestigd in de huisartsenpraktijk te Puth.

Mijn deskundigheid ligt vooral op het vlak van vrouwen met sexueel misbruik-ervaringen. Daarnaast ben ik gespecialiseerd in trauma-behandelingen (EMDR) en heb ik ruime ervaring met stemmingsklachten, angstklachten, fobieën, onverklaarde lichamelijke klachten en persoonlijkheidsproblematiek. Bij een negatief zelfbeeld, vaak ontstaan door nare ervaringen in de jeugd, kan EMDR ook ingezet worden om het zelfbeeld te verbeteren.
Ik ben BIG geregistreerd gezondheidszorgpsycholoog, BIG geregistreerd psychotherapeut en BIG geregistreerd klinisch psycholoog en EMDR practitioner. Daarnaast ben ik mindfulness trainer.

Ik ben lid van:

- De Landelijke Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (LVVP)

- De Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve therapie (VGCT)

- De EMDR-vereniging (EMDR)